2021 Elinka met 4 cyper kittens

Donderdag, 24 juni 2021

Moederpoes Elinka is in de opvang gekomen met haar 4 kittens. Oorspronkelijk 5 kittens maar voor binnenkomst al gereduceerd tot 4.

Vier schattige cyperse kittens. Drie van hen met een kort knik-staartje. Zoals moeder Elinka eigenlijk ook een kort knikstaartje heeft. Alleen Elfie heeft een normaal staartje. De andere twee poesjes heten Elinn en Emmie. Het katertje heet Emiel en Emiel is standaard erg moe (lees lui). Hij heeft een mooi cypers kopje en vrij weinig wit. 
Volgens de papieren zijn de kittens net zo oud als Casper en Chelsea en zou hun 'grootte' door een groei-achterstand komen. In ieder geval zijn we wel een slagje kleiner dan de C-poesjes maar verder ontlopen ze elkaar niet zoveel. Ze eten en groeien goed. 
Moeder Elinka is erg mager maar eet wel graag en goed dus we maken ons er nog geen zorgen om. Ze heeft ook genoeg melk om ook Casper en Chelsea mee te laten delen 🙂

Moeder Elinka zou volgens zeggen heel vies zijn maar haar witte vlakjes vacht lijken een zwarte ondergrond of zwarte donslaag te hebben. Heel bijzonder.